TATTOO INFO

Je bent van plan een tattoo te laten aanbrengen?

Ik vind het van belang om je van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s. Omdat het bij het aanbrengen van een tattoo gaat om een huiddoorborende handeling moet door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur voorkomen worden dat je besmet wordt met bloedoverdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C. Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door je zelf als door de behandelaar) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en je tattoo er niet mooier op maken.

Onder de 16 jaar word er niet getattoeerd
Voordat je een tattoo laat aanbrengen wordt je gevraagd een
toestemmings-formulier(een verklaring) in te vullen.. dit kan in de studio maar je kunt ‘m ook downloaden van de website en ingevuld meenemen.

In dit toestemmingsformulier staan o.a een aantal vragen over je gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor je eigen veiligheid. Het is verplicht en zorgt ervoor dat er geen onverwachte verrassingen achteraf komen.                   

Door dit te onderteken geef je ook aan akkoord te zijn met de algemene voorwaarden die gelden in de Tattoo Studio. Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de tattoeërder en wordt vertrouwelijk behandeld.

Het aanbrengen van een tattoo.
Tijdens het aanbrengen van een tattoo wordt met kleine naalden inkt-en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding. De inkt-en pigmentstoffen voldoen aan strenge eisen. Dit wordt gecontroleerd door de VWA, Keuringsdienst van Waren. Voordat de tattoo wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Wanneer het nodig is wordt de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een nieuw wegwerpscheermesje. Het aanbrengen van een tattoo moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door de huid heen gaat mag nooit eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt. De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor jou gebruikt wordt gaat in kleine inktcups wordt alleen voor jou gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van de tattoo worden tissues gebruikt. Uiteraard moeten deze schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid. Ik draag tijdens het aanbrengen van de tattoo handschoenen en vervang deze handschoenen telkens als ik iets anders aanraak dan het tatoeëerapparaat, een tissue of je huid. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgt en afgedekt.

Je gezondheid.
Als je lijdt aan één van de onderstaande gezondheidsklachten raden we je af om een tattoo te laten aanbrengen.

– Diabetes
– Hemofilie
– Chronische huidziekte
– Contactallergie
– Immuunstoornis
– Hart-en vaatafwijkingen
– Bij het gebruik van antistollingsmiddelen
– Op plaatsen waar je plastische chirurgie of radio therapie hebt ondergaan
– Op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op
het lichaam voor doen.

Tijdens het aanbrengen van een tattoo mag je niet onder invloed zijn van alcohol of drugs. Ook indien je zwanger bent raden wij je af om een tattoo te laten aanbrengen. Zorg dat je goed uitgerust bent en goed hebt gegeten. Breng me op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat ze belangrijk zijn (b.v medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog e.d)